Thema-avond voor jong en oud:”Goede raad is jong”

geplaatst in: nieuws | 0

Op donderdagavond 13 november organiseert Progressief Ermelo een thema-avond over jongeren. Centraal op de avond staat het rapport ‘Goede raad is jong’, waarin de uitkomsten staan van de enquete die door jongeren onder Ermelose jongeren gehouden is. Naast de presentatie en aanbieding van het rapport is het debat belangrijk. Leden van het forum en de aanwezige jongeren en ouderen gaan met elkaar in discussie over jongerenbeleid en de inspraak van jongeren.

In het forum zitten: Jolanda Stellinwerf (jongere), Jos Kruit (jongere), Hans Konijnenbelt (groot Emaus), Gerard Heemskerk (raadslid Progressief Ermelo) en wethouder Theo Tromp (VVD).

Progressief Ermelo vindt dat er in Ermelo meer aandacht voor jongeren nodig is. Jongeren moeten betrokken worden bij het jeugdbeleid. Bij de voorbereiding en uitvoering van de enquete en de thema-avond is intensief met jongeren samengewerkt. De enquete is door en voor jongeren gehouden. Zij zijn betrokken bij de voorbereiding van de thema-avond en zullen voor een belangrijk deel het gezicht en de inhoud van de avond bepalen.

De afgelopen weken zijn 150 Ermelose jongeren genquteerd. Zij vroegen hun leeftijdgenoten wat zij ervan vinden om in Ermelo te wonen; waarover zij tevreden zijn en wat zij anders willen zien. De resultaten van de enqute worden op 13 november overhandigd overhandigd aan de burgemeester.

De gegevens uit de enqute worden op dit moment verwerkt. Duidelijk is dat het zeer de moeite waard is wat de Ermelose jongeren te melden hebben. Zij hebben veel te vertellen over hun dorp. Hoofditems zijn uitgaan, het centrum en de natuur. In het rapport ‘Goede raad is jong’ staat de mening van de Ermelose jongeren beschreven.