Politieke fietstocht Progressief Ermelo naar Horst

geplaatst in: 1998 | 0

Op donderdagavond 18 juni houdt Progressief Ermelo een politieke fietstocht. Progressief Ermelo wil met haar politieke fietstochten eens op een andere manier stilstaan bij plaatsen die in het politiek nieuws zijn. Centraal tijdens deze fietstocht staat de omgeving van Horst, waar volgens Progressief Ermelo geen regionaal bedrijventerrein mag verrijzen. Niet alleen de bedreigde lokatie wordt bezocht, ook is er aandacht voor de wegenstructuur tussen Ermelo en Harderwijk (Drielanden). De route voert langs het Veldwijkerbos en enkele monumentale panden op Groot Emaus en ’s Heerenloo. Ook wordt er ondermeer een bezoek gebracht aan het terrein waarop de karakteristieke villa Doornroosje staat. Bij het gebied waar volgens Progressief Ermelo geen bedrijventerrein mag komen, wordt stilgestaan bij het waardevolle landschap en het ecologisch belang. Er wordt informatie gegeven over de dekzandruggen, de dassenburcht en het vogelweidegebied. Medewerking wordt verleend door de belangenvereniging “Horst en Telgt”. Progressief Ermelo nodigt ook politieke voor- en tegenstanders van harte uit om mee te fietsen.

De politieke fietstocht begint om 19.30 bij het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen zich daar verzamelen. De tocht duurt zo’n twee uur en wordt rond 21.30 afgesloten met een kop koffie in ‘Ons Huis’ aan de Zeeweg.