Regionaal Bedrijventerrein Horst-Noord

geplaatst in: 1999 | 0

Progressief Ermelo is en blijft tegenstander van een regionaal bedrijventerrein bij Horst. Ook nu Ermelo met de rug tegen de muur gezet is door de provincie. Tijdens de extra raadsvergadering op 11 februari j.l. heeft fractievoorzitter Laurens Klappe in felle bewoordingen zijn ongenoegen uitgesproken over de handelwijze van de provincie en de gemeente Harderwijk. PE vindt dat de gemeente Ermelo gechanteerd is door de provincie; onder dwang en met oplegging van geheimhouding werden besluiten afgedwongen.

De Ermelose politiek heeft geen vrije keuze gehad. De provincie dreigde Horst aan Harderwijk toe te voegen als Ermelo niet zou instemmen. PE vindt dat het beter is dat Horst grondgebied van Ermelo blijft, dan dat Harderwijk zich er op stort.

Een doorn in het oog van PE is de achterkamertjespolitiek die door de provincie is opgelegd. Pas nadat de besluiten zijn gevallen, kon er in de raad in openbaarheid over deze belangrijke kwestie gediscussieerd worden.

Nu Ermelo is klem gezet en niets meer valt te verwachten van de provincie zal PE contact opnemen met tweede kamerfracties om op die manier alsnog te proberen de komst van een regionaal bedrijventerrein bij Horst te blokkeren. PE wenst nog steeds geen bedrijventerrein in Horst Noord. PE heeft contacten en zal ook contacten blijven zoeken met leden van de Tweede Kamer. Zoals Ermelo is overruled door de provincie, zo kan de provincie nog overruled worden door het Rijk.

Voor de volledige tekst: KLIK HIER