Kindertarief toeristenbelasting

geplaatst in: 1999 | 0

Progressief Ermelo heeft voorgesteld om een kindertarief in te stellen bij de toeristenbelasting. Progressief Ermelo deed haar voorstel tijdens de commissie-vergadering Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ). Er lag een voorstel van het college van B&W om de toeristenbelasting per overnachting te verhogen van ¦ 1,03 naar ¦ 1,20. Met de verhoging voor volwassenen heeft Progressief Ermelo geen moeite. Fractievoorzitter Laurens Klappe: ‘De kosten voor een toerist met partner bedragen nog geen pilsje per persoon per nacht. Voor een gezin met kinderen gaat dit wel aantikken.’ Om gezinnen met kinderen niet te zwaar te belasten opperde PE het idee van een kindertarief. CDA, RPF/GPV en de SP sloten zich hierbij aan. Wethouder van financiën de Vries Reilingh zal nu uitzoeken of er voor kinderen een lager tarief gehanteerd kan worden. Hij komt in het najaar met een aangepast voorstel.