Asielzoekers blijven in Trefpunt

geplaatst in: 2001 | 0

De asielzoekers die in het Trefpunt wonen mogen nog minstens 2 jaar blijven. De dreigende sluiting van het Trefpunt gaat niet door nu een (andere) beheerder het alsnog eens is geworden met het COA. Progressief Ermelo is zeer verheugd dat dit resultaat is bereikt. PE heeft zich achter en voor de schermen ingespannen om te voorkomen dat de huidige bewoners van Ermelo de dupe zouden worden van een conflict tussen het COA en de beheerder van het Trefpunt. Progressief Ermelo vond dat iedere partij in de deze zaak zich tot uiterste moest inspannen om te voorkomen dat de asielzoekers -die nu eindelijk in Ermelo tot rust zijn gekomen- opnieuw zouden moeten verhuizen. Zo heeft PE de gemeente gevraagd een bemiddelaar te zoeken. PE denkt dat de druk die vanuit Ermelo eerst plaatselijk en daarna landelijk is uitgeoefend grote invloed heeft gehad op het bereiken van dit resultaat.