Progressief Ermelo: verkoop treinkaartjes op NS station behouden

geplaatst in: 2001 | 0

Progressief Ermelo is het niet eens met het besluit van de NS om in 2003 de verkoop van treinkaartjes op het Ermelose NS station te staken. PE meent dat de NS niet alleen moet kijken naar het aantal kaartjes dat wordt verkocht, maar ook naar andere zaken zoals bijvoorbeeld de (sociale) veiligheid van het station. Zoals bekend gebeuren er relatief veel ‘ongelukken’ op en rondom het Ermelose NS station. De aanwezigheid van NS personeel dat snel en adequaat kan optreden bij calamiteiten vindt PE geen overbodige luxe. Het station en de stationsomgeving hebben al geruime tijd de warme belangstelling van PE. De partij heeft ondermeer een plan ingediend om de stationsomgeving te verbeteren. PE suggereert dat er wellicht een paar vliegen in een klap te slaan zijn.

Als de NS werkelijk tot sluiting van het loket overgaat, zou daar mogelijk cafetaria ‘de Halte’ of een andere horecagelegenheid gevestigd kunnen worden van waaruit ook kaartverkoop plaats zou kunnen vinden. Op die manier blijven er ook ‘s avond mensen in de buurt, de service op het station wordt uitgebreid en het plein voor het station wordt ontdaan van een lelijk bouwwerk. PE vraagt de gemeente te onderzoeken of een dergelijke oplossing uitvoerbaar is.