Progressief Ermelo: Nieuw college bedrijft achterkamertjespolitiek

geplaatst in: 2002 | 0

In de raadsvergadering waarin de nieuwe wethouders zijn gekozen, heeft Progressief Ermelo fel uitgehaald tegen de achterkamertjespolitiek van de college-partijen. In zijn betoog hekelde fractievoorzitter Laurens Klappe de manier waarop de college-onderhandelingen hebben plaats gevonden. Er was geen openbare start van de onderhandelingen. Sterker nog: zelfs voor alle partijen bij elkaar kwamen voor de eerste ronde van de onderhandelingen, hadden de vier grootste partijen (CDA, VVD, GB en ChristenUNie) de zaak onderling al uitgemaakt. Het feit dat deze vier ook de voorzitters van de vier raadcommissies voor zich opeisen, riekt meer naar machtsmisbruik dan naar het delen van macht, aldus Klappe.

PE verklaarde zich tegen deelname van Gemeentebelang, omdat die partij in de afgelopen vier jaar herhaaldelijk onbetrouwbaar bleek. GB zette wel haar handtekening onder het beleidsprogramma 1998-2002 en stemde vervolgens tegen op een aantal belangrijke onderdelen, zoals de 30 km zones, afsluiting Stationsstraat en Diftar. PE’s tegenkandidaat de Vries Reilingh haalde het niet.

Voor uitgebreide informatie klik hier