Collegestandpunt of GB-standpunt?

geplaatst in: 2003 | 0

Tijdens de vergadering van de raadscommissie Samenleving was er de nodige verwarring over uitspraken van wethouder Roelofsen. Het was onduidelijk of hij het standpunt van het college verdedigde of dat van zijn partij Gemeentebelang.
Aan de orde was een voorstel van het college om voor 3 jaar een subsidie te geven aan multi-functioneel wijkcentrum Triade (Oost). Het college koos voor meerdere jaren om de Triade de rust en de kans te geven om een goed beleid op te zetten.

Progressief Ermelo steunt het voorstel, evenals de meeste fracties. Gemeentebelang kwam met een tegenvoorstel om Triade slechts voor een jaar subsidie te geven en over de rest later te beslissen. Tot verbazing van PE-raadslid Aline Verhoef-Franken sprak wethouder Roelofsen zijn sympathie uit voor het GB-voorstel en liet in het midden of dat zijn mening of die van het college was. Na de vraag van Verhoef welk standpunt hij nu eigenlijk zat te verdedigen, kwam de wethouder terug op zijn eerdere reactie en gaf aan dat hij het college-standpunt deelde. Toch wel even belangrijk om te weten namens wie de wethouder spreekt ..