Progressief Ermelo: meer goedkope woningen bouwen

geplaatst in: 2003 | 0

In Ermelo worden nauwelijks meer betaalbare woningen voor starters gebouwd. De komende jaren is geen verbetering te verwachten, want bij alle wat grotere nieuwbouwplannen is de prijs voor starters en jongeren te hoog. Falend beleid van de gemeente, vindt Progressief Ermelo.

De partij meent dat de gemeente slecht zorgt voor jongeren en starters op woningmarkt. Er zijn 1500 jonge woningzoekenden. Wat er momenteel gebouwd wordt -veelal dure woningen en appartementen- voldoet niet aan de behoefte van de Ermelose bevolking. Als buurgemeenten voor minder dan 150.000 euro kunnen bouwen, dan is het ronduit teleurstellend dat de gemeente Ermelo aangeeft niet of nauwelijks onder de 233.700 euro te kunnen bouwen.

Progressief Ermelo heeft niet alleen kritiek, maar doet ook haalbare voorstellen. In de nota ‘Goedkope woningen bouwen in Ermelo is mogelijk’ beschrijft Jacco Duel (lid commissie VROM) hoe jongeren en starters beter aan bod kunnen komen.

  • Een greep uit de voorstellen:
  • vier op de vijf nieuwbouwwoningen moeten huurwoningen zijn
  • meer appartementen, HAT-eenheden en mogelijkheden voor groepswonen
  • splitsen van bestaande woningen
  • beschikbare ruimte intensiever benutten door stapelbouw (maximaal 3 hoog)
  • meer geschikte en aantrekkelijke woningen voor ouderen om de doorstroom te bevorderen
  • aanbieden van 2 fasen woningen: de starter koopt de woning en pacht met een symbolisch bedrag de grond
  • 3e fase van bouw op Veldwijk dient volledig voor sociale woningbouw benut te worden
  • onderzoeken of er over de Arendlaan en op het DVS-terrein gebouwd kan worden

nota downloaden (72 Kb)