Initiatief raadsvoorstel over komst militairen

geplaatst in: 2004 | 0

Progressief Ermelo en de SP hebben een initiatief raadsvoorstel ingediend over de komst van de militairen. De partijen vinden dat burgemeester en wethouders geen huurcontract met defensie mag sluiten voordat de raad zich heeft uitgesproken over de inhoud van het contract. Zoals de zaken er nu voorliggen mag B & W de zaak zelf afdoen. PE en SP vinden dat niet kunnen. Veel Ermeloërs maken zich zorgen over het gebruik van de hei door de militairen. Men is bang dat de heide beschadigd wordt en de rust op de Ermelose heide ver te zoeken. Als B & W de zaak zelf afdoet, heeft de gemeenteraad te weinig invloed en kunnen burgers niet laten weten wat zij ervan vinden. Inspraak tijdens een raadsvergadering is dan immers niet mogelijk omdat de zaak niet in de raad aan de orde komt.

Verder willen PE en SP dat B & W voor het afsluiten van het huurcontract met een notitie komt over de voor- en nadelen. De partijen willen ook weten welke toezeggingen er al gedaan zijn door de gemeente, defensie en de provincie Gelderland.Behandeling van het raadsvoorstel zal in november zijn tijdens de raadsvergadering (25/11).