Initiatief raadsvoorstel PE/SP over oefenen op hei

geplaatst in: 2005 | 0

Als laatste poging om het veelvuldig oefenen op de Ermelose heide tegen te kunnen houden, hebben Progressief Ermelo en de SP een initiatief raadsvoorstel (WORD document) ingediend. Dit is gebeurd na intensief overleg met de recreatie-ondernemers (Recron). De partijen stellen de raad voor om B & W op te dragen de onderhandelingen met Defensie te heropenen. Dat lijkt de enige manier om nog tegen te gaan dat er veel meer op de Ermelose heide wordt geoefend dan in het verleden het geval was. De partijen vinden het ‘niet te geloven’ dat B & W akkoord zijn gegaan met een contract dat Defensie bijna vrij spel geeft. Dat terwijl zoveel Ermeloërs en toeristen de Ermelose heide bezoeken, zeker sinds de schaapskooi daar is gekomen.

Het is niet de eerste keer dat Progressief Ermelo eist dat de zaak in de raad besproken wordt. In het verleden werd dit door de andere partijen steeds afgehouden onder het mom dat er toch niet veel in het contract zou veranderen. Nu blijkt het tegendeel. Defensie krijgt toestemming om veel meer met rupsvoertuigen en helikopters te oefenen.