Aline Verhoef-Franken lijsttrekker Progressief Ermelo

geplaatst in: 2005 | 0

Aline Verhoef-Franken (34) is de nieuwe lijsttrekker van Progressief Ermelo. Zo is op 21 december besloten tijdens een goed bezochte ledenvergadering van de partij. Verhoef is momenteel raadslid en houdt zich in het bijzonder bezig met welzijnszaken. Het is voor het eerst in geschiedenis van de partij dat een vrouw de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen aanvoert. De huidige fractievoorzitter Laurens Klappe staat meteen achter Verhoef als tweede op de lijst. Daarna volgen er drie nieuwkomers: René Arts, Hans Ligtermoet en Jan Overbeek.

Het bestuur van Progressief Ermelo is van mening dat de kandidatenlijst een goede mix is van ervaring en verjonging. De partij gaat er vanuit dat met dit team minstens de in 2002 verloren zetel terug te verdienen is. En wellicht meer nu de SP heeft besloten niet mee te doen aan gemeenteraadsverkiezingen.

Nadat duidelijk was dat de SP niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, zijn René Arts (3e plaats) en Bea van ’t Hul (7e plaats) lid geworden van Progressief Ermelo. Zij onderschrijven het partijprogramma van Progressief Ermelo en willen zich op deze manier inzetten voor de progressieve stemmers die zich eerder bij de SP thuis voelden. Jacco Duel, momenteel lid van de commissie VROM, opteerde niet voor een plaats in de gemeenteraad. Hij kan dit niet langer combineren met zijn studie, baan en gezin. Hij is wel op de lijst te vinden, als een van de lijstduwers.

Nadere informatie over de kandidaten:

  • Aline Verhoef-Franken (34) is opgegroeid op de NW-Veluwe. Ze is momenteel raadslid voor Progressief Ermelo en lid van de commissie samenleving. Voorheen was zij penningmeester van het bestuur van de partij. Ze is moeder van twee kinderen en werkt als communicatie-adviseur bij de raadsgriffie van de gemeente Amersfoort.
  • Laurens Klappe (50) is raadslid voor Progressief Ermelo en lid van de commissies Openbare Werken en Algemeen Bestuurlijke Zaken. Hij is bijna 10 jaar voorzitter van de raadsfractie van Progressief Ermelo. Hij is vader van een zoon en werkt als teamleider en kwaliteitsmanager binnen de plaatselijke welzijnsinstelling in Zwolle.
  • René Arts (36) is momenteel raadslid voor de SP. Hij is sinds kort lid van Progressief Ermelo. Arts is vader en heeft veel werkervaring opgedaan binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Momenteel werkt hij ondermeer als vertrouwenspersoon op Kwadrant-Emaus.
  • Hans Ligtermoet (45) groeide op in Ermelo. Hij heeft drie kinderen. Ligtermoet deed conservatorium en werkte de afgelopen jaren als consulent en productmanager in de recreatiesector.
  • Jan Overbeek (69) heeft veel politieke ervaring opgedaan in Noord-Holland. Hij heeft vier kinderen en is actief in het kerkenwerk.

De kandidaten van Progressief Ermelo:

    1. Aline Vehoef-Franken
    2. Laurens Klappe
    3. René Arts
    4. Hans Ligtermoet
    5. Jan Overbeek
    6. Dirk de Vries Reilingh
    7. Bea van ’t Hul
    8. Albert Grit
    9. Nel Franke
    10. Ton van der Cingel
    11. Francine Risseeuw
    12. Nel Doets
    13. Ame Kooistra
    14. Jaantje Vink
    15. Henk Meurs
    16. Jan de Jager
    17. Jacco Duel
    18. Bauke van Hulst
    19. John Iseger