Progressief Ermelo wint de verkiezingen

geplaatst in: 2006 | 0

Het aantal zetels van Progressief Ermelo in de gemeenteraad is verdubbeld van 2 naar 4 !!! PE kreeg 2278 stemmen en werd daarmee de tweede partij van Ermelo. De uitslag sluit aan bij de landelijke trend: verlies voor de coalitie, winst voor de linkse partijen. Progressief Ermelo is de enige partij in Ermelo die zetels heeft gewonnen. Verkozen zijn Aline Verhoef-Franken (1478 stemmen), René Arts (166 stemmen), Laurens Klappe (139 stemmen) en Hans Ligtermoet (100 stemmen). Voor informatie over de totale uitslagen kijk op ermelo.nl.

De opmerkelijke winst van Progressief Ermelo beheerste de gesprekken op de verkiezingsavond in het gemeentehuis. Raads- en bestuursleden van PE konden er talloze felicitaties in ontvangst nemen. Algeheel gevoelen was dat deze winst van betekenis moet zijn bij de college-onderhandelingen die na woensdag zullen starten. PE heeft als enige partij gewonnen, de huidige coalitie heeft 2 zetels verloren. De zetelverdeling: Progressief Ermelo 4 zetels. Het CDA bleef gelijk met 7 zetels, evenals de VVD met 3 en de SGP met 1 zetel. De ChristenUnie verliest een zetel en heeft er nu 3, Gemeentebelang kreeg 2 zetels en de Dorpspartij 1. Progressief Ermelo kreeg de meeste steun in de stembureaus Dialoog (213) en Triade (211). Ook in Ermelo-West is de PE-aanhang groot: Westerkerk (208 stemmen), Arendshorst (207 stemmen) en Julianschool (196 stemmen). De opkomst was 65 %, iets minder dan 4 jaar geleden.