PE bezorgd over Airport Lelystad

geplaatst in: 2006 | 0

Progressief Ermelo heeft in de eerste raadsvergadering na de verkiezingen meteen gebruik gemaakt van het vragenuurtje om vragen te stellen aan het college van B&W. De partij heeft vragen gesteld over de mogelijke overlast die de toekomstige uitbreiding van Lelystad Airport te weeg kan brengen. De partij wilde van het college weten of deze al acties ondernomen heeft bijvoorbeeld door contacten te leggen met het verantwoordelijke Ministerie van Verkeer en Waterstaat of met buurgemeenten. Volgens de partij komen er aan de oostkant van de gemeente ook al meer vliegbewegingen door de komst van de extra militairen naar de Ermelose heide. In buurgemeenten als Harderwijk en Zeewolde hebben raadsleden al eerder hun verontrusting uitgesproken over Lelystad Airport.

In antwoord op de vragen van PE meldde het college van burgemeester en wethouders dat zij nog geen concrete acties ondernomen heeft. Het college gaat onderzoeken of er reden bestaat tot zorg. Uiterlijk in mei zal het college met een antwoord komen op de vragen van Progressief Ermelo.