Progressief Ermelo boos over resultaat collegeonderhandeling

geplaatst in: 2006 | 0

Al eerder heeft Progressief Ermelo laten weten boos te zijn over de wijze waarop de collegevorming in Ermelo heeft plaatsgevonden. PE, als grote winnaar uit de bus gekomen, werd buiten het college gehouden zonder dat ook nog maar over de inhoud van een programma gesproken is. Nadat eerst besloten was dat Ermelo vier wethouders zou moeten hebben en het CDA zelf voor twee wethouderszetels opteerde was het duidelijk dat er van de drie andere onderhandelaars een af zou moeten vallen. En dat was Progressief Ermelo. Het collegeprogramma kon daarop snel geschreven worden en ook de wethoudersposten werden snel verdeeld.

Op 12 april 2006 heeft de gemeenteraad de wethouders benoemd en het collegeprogramma besproken. Fractievoorzitter van PE, Aline Verhoef, bekritiseerde het verloop van de onderhandelingen en sprak haar teleurstelling uit over de geringe ambitie die uit het nieuwe collegeprogramma spreekt. Progressief Ermelo had graag gewerkt aan een vernieuwd programma. Lees hier de volledige tekst van de reactie van Aline Verhoef.