Onderzoek fietspaden eerder

geplaatst in: 2006 | 0

Dankzij een aangenomen motie van Progressief Ermelo wordt er in 2007 een onderzoek gedaan naar de aanleg van fietspaden langs de Oude Telgterweg en Telgterweg. Het college had voorgesteld het onderzoek pas in 2008/2009 uit te voeren.

PE pleit al jaren voor een snellere uitvoering van het fietspadenplan. Vanwege financiële redenen heeft een meerderheid van de raad er in het verleden mee ingestemd om voorlopig het aanleggen van fietspaden stil te leggen. Het college stelde nu in de kadernota (de hoofdlijnen voor de nieuwe begroting) voor om een onderzoek naar de aanleg van de fietspaden langs de Telgterweg en Oude Telgterweg te starten in 2008/2009. Veel te laat, zo vindt PE. Verkeersveiligheid, en zeker de veiligheid van fietsers, is te belangrijk om zo lang in de ijskast te zetten.