De Brede School

geplaatst in: 2006 | 0

De landelijke ontwikkeling binnen het onderwijs is steeds vaker gekozen wordt voor de optie van een Brede School. Logisch, gezien de extra kansen voor de samenleving. Een brede school betekent niets meer en minder dat je gezamenlijke huisvesting gaat realiseren waarbij je mogelijk een aantal functies kunt afstemmen of zelfs een aantal zaken samen kunt organiseren. Progressief Ermelo ziet de brede school in Ermelo dan ook als een kans om te komen tot verruiming van de levenskwaliteit. Denk aan de mogelijkheden voor onderwijs, cultuur, gezondheidszorg, sport enz. PE vindt het daarom bijzonder jammer dat de gemeente Ermelo niet als initiatiefnemer wil functioneren en uitsluitend voorwaardenscheppend wil zijn. Als het aan PE ligt zou de eerste brede school in Ermelo binnen niet al te lange tijd gerealiseerd moeten worden. De tijd is er rijp voor, aangezien diverse scholen toe zijn aan een grondige renovatie.