PE-raadslid mede-voorzitter gemeenteraad

geplaatst in: 2006 | 0

In de raadsvergadering van 14 september is Laurens Klappe, raadslid voor Progressief Ermelo, benoemd als mede-voorzitter van de gemeenteraadsvergaderingen. Met de invoering van het nieuwe vergadersysteem voor de gemeenteraad (na de verkiezingen in maart 2006) zijn de vroegere commissievergaderingen afgeschaft en is er sprake van een meningsvormend deel van de gemeenteraadsvergadering en een besluitvormend deel. Het meningsvormende gedeelte geschiedt in twee parallelle sessies. Voor beide sessies is een raadslid tot voorzitter gekozen. Het meningsvormende deel van de raadsvergadering is voorafgaand aan het besluitvormende deel. Het besluitvormende gedeelte blijft voorgezeten worden door de wettelijk voorzitter van de gemeenteraad: de burgemeester. Tijdens het meningsvormende deel van de raadsvergadering is het de bedoeling dat ook burgers en belanghebbenden hun mening kunnen geven over het onderwerp dat aan de orde is.