Beleidsnotitie IGSD

geplaatst in: 2006 | 0

In de raadsvergadering van 21 december 2006 heeft PE zich positief uitgelaten over de beleidsnotitie van de IGSD (Intergemeentelijke Gemeenschappelijke Sociale Dienst). Natuurlijk hebben we als gemeenschap nog niet veel aan een positief opgesteld stuk papier. PE heeft ook zelf de intentie uitgesproken om zaken positief te benaderen. Ermelo is een gemeente met een gezonde structuur. Echter het leven in een “Zorgdorp” maakt wel dat de uitstroom in de uitkeringensfeer een totaal ander beeld schept dan bij vergelijkbare gemeentes qua inwoneraantal.
De collectieve verzekering zien wij als een verbetering omdat de verwachting is dat meer mensen gebruik zullen maken van de voorzieningen. Op vragen van Progressief Ermelo heeft de wethouder toegezegd dat de vergoedingen voor tandarts en brillen bij medische noodzaak alsnog betaald zullen worden door de bijzondere bijstand.