Benoeming nieuwe wethouder CDA

geplaatst in: 2007 | 0

Door het vertrek van Eddy Bilder moest de gemeenteraad op 29 maart een nieuwe wethouder benoemen. Door het CDA werd Jan van den Bosch voorgedragen. De PE-fractie moest kiezen om opnieuw, evenals een jaar geleden, tegen de benoeming van iemand in dit college te stemmen of om toch een ander signaal af te geven. De fractie heeft ervoor gekozen om voor de nieuwe wethouder te stemmen.

Ruim een jaar geleden heeft PE tegen het collegeprogramma en tegen de samenstelling van het college gestemd. Het collegeprogramma is nog hetzelfde en de samenstelling qua partijen onveranderd. En van continuïteit, één van de belangrijke genoemde argumenten voor de samenstelling van dit college, kan je ook niet spreken door na een jaar al een wethouder te wisselen. Maar anderzijds is het ook niet goed om te blijven hangen in wat is gebeurd. Alles overwegende vond de fractie dat er redenen zijn om toch een andere keus te maken.

Ten eerste hebben we vertrouwen in Jan van den Bosch als persoon. We hebben hem de vorige raadsperiode leren kennen als een integer, open en menselijk raadslid. Ten tweede lijkt ook landelijk het CDA, in de nieuwe coalitie, weer meer het sociale gezicht te laten zien. Wellicht gaat dat ook weer meer doorschijnen in Ermelo. Ten derde weten we dat het raamwerk van het collegeprogramma er ligt. Maar met een frisse, nieuwe uitvoerder erbij, liggen er misschien toch mogelijkheden om de uitvoering wat aan te passen of om ook andere onderwerpen aan bod te laten komen. Aan het eind van haar toelichting tijdens de raadsvergadering visualiseerde fractievoorzitter Aline Verhoef-Franken de keus van PE: “Zie de collegeleden als bomen, samen vormen ze een bos. Progressief Ermelo spreekt nu zijn steun uit voor een nieuwe boom daarin. In de hoop dat die boom zorgt voor verfrissing en meer openheid in het hele college-bos(ch).”