Dirk de Vries Reilingh

geplaatst in: Uncategorised | 0

In 1994 is Dirk de Vries Reilingh raadslid geworden. Sinds 1996 is hij tevens wethouder van financien en milieu. Daarvoor was al hij 25 jaar actief in de plaatselijke politiek. Onder andere in Ermelo 2000 (dat opgegaan is in Progressief Ermelo), de partij die zich ondermeer heeft ingezet voor de afsluiting van de Stationsstraat voor het autoverkeer.

Zaken die Dirk als wethouder -mede- heeft kunnen realiseren zijn: de afsluiting van de Stationsstraat, inrichting van woonwijken als 30 km gebieden, de komst van het Natuur en Milieu Educatief Centrum, de invoering van diftar en het mogelijk maken van de -automatische- maandelijkse betaling van de gemeentelijke belastingen.

Dirk woont al 30 jaar in Ermelo. Voor hij wethouder werd, werkte hij als docent scheikunde en coördinator milieu bij een hogeschool. Dirk is getrouwd en heeft drie kinderen. Naast Progressief Ermelo is hij lid van GroenLinks.