Vragen PE leveren nog geen antwoord op

geplaatst in: 2008 | 0

Discussie over Telgter Eng vol misverstanden en onduidelijkheid

Uit de Stentor van zaterdag 05 april 2008 door Ron Maat:

ERMELO – Er blijft veel onduidelijkheid bestaan in de discussie over de aanleg van het sportpark aan de Telgter Eng in Ermelo.

Ook tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag heeft het Ermelose college niet volledige opheldering kunnen geven. Progressief Ermelo heeft eerst tijdens de raadsvergadering van 20 maart vragen gesteld aan het college, onder meer over contacten tussen de gemeente met omwonenden en andere betrokken partijen over het sportpark en de geplande woningbouw op sportcomplex De Zanderij en de velden van DVS'33.

De fractie van PE toonde zich donderdag ontevreden en stelde aanvullende vragen over de communicatie van de gemeente. Wethouder Vliek antwoordde 20 maart op vragen dat projectleider G. van der Leest gesprekken had gevoerd met een vertegenwoordiging van de wijkplatforms. Ook zouden er gesprekken zijn geweest met twee bestuursleden van de Stichting Telgter Eng, waarin bewoners zich hebben verenigd. Progressief Ermelo heeft van een aantal partijen vernomen dat het college niet met ze heeft gesproken.

Vliek gaat uit van een misverstand. Er is dan wel niet met het college gesproken, projectleider Van der Leest heeft wel contact gehad met de betrokkenen. Vliek wijst erop dat Van der Leest met volledige instemming van het college opereert: "Van der Leest legt en onderhoudt contacten. Het college hoeft zich daar niet in te mengen en speelt pas een rol bij pat-stellingen of als er problemen opdoemen."

Toch is Progressief Ermelo niet tevreden. De partij vindt dat het college de relatie tussen wethouder en burger onderschat. "De wethouder geeft de regie uit handen en wekt de indruk de burger niet serieus te nemen", stelde raadslid Klappe namens PE. Het zou een veel betere indruk maken als de wethouder zelf de mensen opzoekt of in elk geval Van der Leest bij zijn contacten vergezelt, meent hij. Om aan misverstanden rond contacten met burgers een einde te maken, had PE een overzicht gevraagd van de gesprekken die het college, dan wel Van der Leest, heeft gevoerd. Maar wethouder Vliek en burgemeester Omta konden de door PE gevraagde lijst niet overleggen. Het college heeft toegezegd de raad alsnog een overzicht van de gesprekken te doen toekomen. PE stemde morrend in maar claimt toch tijdig het verzoek om zo'n lijstje te hebben ingediend.