Ermelo heeft zin in feestje

geplaatst in: 2008 | 0

door Ron Maat. Uit de Stentor van vrijdag 07 december 2007

ERMELO – Wie in Ermelo een kleinschalig evenement wil organiseren waarvan een goed doel profiteert, kan voor slechts één euro een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeenteraad van Ermelo heeft dit besloten op voorstel van Progressief Ermelo.

Progressief Ermelo zou graag op meer onderdelen aanpassingen in de leges zien. Maar die vallen onder de Algemene Plaatselijke Verordening.

De raad buigt zich in maart over aanpassingen in de APV. Dan kan Progressief Ermelo de verdere voorstellen naar voren brengen.

De gemeenteraad stelde onlangs tijdens haar vergadering de aanpassingen in de belastingtarieven voor 2008 vast. Hieronder vallen ook de leges. Dat zijn de tarieven die de gemeente Ermelo rekent voor de verschillende aanvragen bij de gemeente.

In het overzicht van de leges was het tarief voor de aanvraag van zo'n kleinschalig evenement bepaald op 22,50 euro. Progressief Ermelo bepleitte in de gemeenteraad om dit terug te brengen naar een euro.

Er blijft dan nog wel een aanvraag nodig, waarmee de gemeente zicht houdt op de diverse activiteiten die worden georganiseerd. De initiatiefnemers worden echter toch tegemoet gekomen. Het voorstel van PE kreeg brede steun in de raad.