uitslag enquete over centrum ermelo

geplaatst in: 2008 | 0

Op zaterdag 28 juni heeft de fractie van Progressief Ermelo de mening gepeild van de bezoekers van het centrum van Ermelo. De conclusie is: gezellig, maar mag levendiger

Zo’n zeventig Ermeloërs en toeristen hebben vragen beantwoord van Progressief Ermelo over het winkelcentrum. In het algemeen vinden bezoekers het centrum gezellig, met een goed winkelaanbod en goede bereikbaarheid. Maar er mag ook wel wat meer leven in de brouwerij komen.

PE hield de enquête over het winkelcentrum op het Pauwenplein. Onder het motto ‘Vertel het PE’ zoekt de politieke partij ook buiten verkiezingstijd het contact met Ermeloërs om te horen wat er leeft.

 

Waarom naar centrum Ermelo?
Een meerderheid van de bezoekers was op de fiets naar het centrum gekomen. Gemakkelijk en goed voor milieu en conditie, zo werd gezegd. Voor de auto kozen vooral degenen die zware boodschappen moesten doen en ook de regen speelde op deze zaterdag een rol. Zowel fietsers als automobilisten vinden de bereikbaarheid goed, automobilisten wezen daarnaast op het gratis parkeren. En dat ook nog vlakbij de winkels. Eenmaal in het centrum vindt men het vooral prettig dat men auto- en fietsvrij kan wandelen. Veel mensen komen voor gerichte boodschappen, al zijn er ook heel wat echte ‘shoppers’ bij.

Suggesties voor verbeteringen
Gevraagd naar suggesties voor verbeteringen ging het vaak over de wens voor meer horeca. Het Pauwenplein en specifiek de plek van het huidige postkantoor worden veel genoemd.
Ook mag het centrum wel wat opgefrist worden (meer eenheid, meer kleur, meer groen), waarbij wel de sfeervolle oude panden moeten blijven. Daarnaast vonden meerdere bezoekers dat het tijd is om De Enk te moderniseren.
Veel bezoekers zijn tevreden over het aanbod. Maar anderen willen toch meer diversiteit, bijvoorbeeld in type kledingwinkels en meer kleine winkeltjes.
Twee gevaarlijke situaties werden ook meerdere keren genoemd. Men wil meer controle op het fietsen in het wandelgebied van de Stationsstraat. Daarnaast baart de verkeersonveilige situatie op het gedeelte tussen Rabobank tot AH veel mensen zorgen.

DVS en Ermelo-lied
Bezoekers konden ook andere zaken bij de PE-ers kwijt. Wel of niet verplaatsen van DVS, het nut van de net aangelegde verkeersdrempels in het centrum en te weinig voorzieningen voor de jeugd houden de Ermelo’ers bezig. Een leuke suggestie was om het nieuwe Ermelo-lied op te nemen in de gemeentegids.
De resultaten van de enquête zullen ook aan de OVE gestuurd worden.