Raad Ermelo steggelt over vloekverbod

geplaatst in: 2009 | 0

De Stentor door Ron Maat. maandag 22 december 2008

ERMELO – Het ziet er niet naar uit dat de gemeenteraad van Ermelo het verbod op vloeken schrapt uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het college heeft voorgesteld het verbod niet meer op te nemen in de APV voor 2009. Hoewel de raad nog een besluit moet nemen, bleek tijdens beraadslagingen afgelopen week al dat er flink wat weerstand is tegen schrappen van het verbod.

SGP en ChristenUnie verzetten zich ronduit tegen het collegevoorstel. Het argument van het college dat het verbod niet gecontroleerd en gehandhaafd kan worden, vinden zij niet voldoende. Het CDA vraagt het college of het niet meer argumenten voorhanden heeft om afstand van het verbod te doen. De grootste Ermelose raadsfractie vraagt zich af of schrappen van het verbod geen verkeerd signaal zou zijn in het streven naar respectvol met elkaar omgaan en in de strijd tegen taalverruwing.

Burgemeester Omta betoogde dat het verbod nauwelijks te controleren valt en zei erop te vertrouwen dat ook zonder vloekverbod Ermeloërs netjes met elkaar zullen omgaan. Of hij ook het CDA daarmee heeft overtuigd zal tijdens de stemming over het voorstel in januari blijken. Het college kan rekenen op steun van Progressief Ermelo, VVD, Gemeentebelang en Dorpspartij Ermelo, maar die vormen een minderheid in de raad.