‘Vertrouwen geschaad, betreuren vertrek op dit moment’

geplaatst in: 2009 | 0

Tijdens de raadsvergadering van 3 september stond het aftreden van wethouder Vliek op de agenda. Namens Progressief Ermelo heeft fractievoorzitter Aline Verhoef-Franken het volgende hierover gezegd: “Het vertrouwen van de fractie van Progressief Ermelo in wethouder Vliek is deze raadsperiode een aantal keren geschaad, met als dieptepunt de motie van wantrouwen bij het onvolledig informeren van de raad over het project Telgtereng/Sportlaan. Zijn uitspraken in de Stentor over de gemeenteraad zijn een nieuw dieptepunt.

We wilden daarover in het openbaar, in deze raadsvergadering, met hem in discussie. Die mogelijkheid hebben we nu niet meer, en dat betreuren we.
Daarnaast betreuren wij de bestuurlijke situatie die is ontstaan. Een wethouder weg op dit moment, zo net voor het eind van de periode en op het moment dat grote projecten uit zijn portefeuille nog volop in behandeling zijn, dat is niet in het belang van Ermelo.”

Via een interpellatie-debat heeft het college vragen beantwoord van de raad. Belangrijk voor PE was dat het college afstand heeft genomen van de uitspraken van wethouder Vliek en dat het college zich heeft verontschuldigd voor het te laat informeren van de gemeenteraad over het aftreden. Daarnaast heeft de burgemeester geantwoord dat hij voor zichzelf een rol ziet om de bestuurlijke situatie te verbeteren.
Het is nu aan de raad en het college samen om te zorgen voor een goed gemeentebestuur in Ermelo.

In de raadsvergadering deed het college het voorstel om door te gaan met drie wethouders. Daarmee heeft PE ingestemd. Aline Verhoef-Franken: “We betreuren de bestuurlijke situatie die is ontstaan en we maken ons zorgen daarover. Bij het begin van deze raadsperiode heeft dit college niet onze steun gekregen. We vinden echter dat in de ontstane situatie het doorgaan met drie wethouders de juiste oplossing is. Dit dorp moet bestuurd worden, we moeten door als gemeentebestuur. Daarom stemmen wij in met het voorstel.”