Aline Verhoef-Franken weer lijsttrekker Progressief Ermelo

geplaatst in: 2009 | 0

Aline Verhoef-Franken (38) is bij de komende verkiezingen weer lijsttrekker van Progressief Ermelo. Dat is op de ledenvergadering van 14 december besloten. Op plaats twee staat Laurens Klappe, die vele jaren ervaring als raadslid inbrengt. En met René Arts op drie denkt de partij wederom aan de voormalige SP-stemmers een goede keus te bieden. Op plek vier staat nieuwkomer Alex Kleijnen, die al een aantal jaren actief is in de steunfractie van PE. Jan Overbeek, momenteel actief als fractievertegenwoordiger in de gemeenteraad, staat op plek vijf.

Vernieuwing bij eerste tien
Bij de overige plaatsen van de eerste tien van de lijst valt op dat Progressief Ermelo heeft gekozen voor een aantal nieuwkomers. Lionel van den Berg, Anneke Knoppert, Annette van der Wel en Harm Steijn staan op plaats zeven tot en met tien. Zij zullen zich de komende jaren inwerken in het werk van de gemeenteraad. Op plek zes completeert Dirk de Vries Reilingh, voormalig raadslid en wethouder voor PE, de eerste tien van de kieslijst van Progressief Ermelo. Huidig raadslid Hans Ligtermoet staat niet meer op een verkiesbare plaats. Hij heeft daarvoor gekozen vanwege drukke werkzaamheden.

Inzet verkiezingen
Bij de vorige verkiezingen won Progressief Ermelo twee zetels. De partij kwam daarmee op vier zetels en werd tweede partij in de raad. Inzet voor de komende verkiezingen is om in ieder geval deze winst vast te houden. Mocht na de verkiezingen duidelijk worden dat PE een plek in het nieuw te vormen college gaat innemen, dan zal Aline Verhoef-Franken daarvoor de kandidaat-wethouder zijn.

Meer informatie over de kandidaten:

 • Aline Verhoef-Franken (38) is sinds 2002 raadslid voor Progressief Ermelo. Vanaf 2006 is ze tevens fractievoorzitter. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Aline werkt als communicatie-adviseur bij de raadsgriffie van de gemeente Amersfoort.
 • Laurens Klappe (54) is raadslid voor PE vanaf 1996. Vanaf dat jaar tot 2006 was hij tevens fractievoorzitter. In de afgelopen vier jaar was hij in de raad onder andere woordvoerder voor ruimtelijke ordening. Laurens is vader van een zoon en werkt als manager opbouwwerk en sociaal cultureel werk in Ede.
 • René Arts (40) is raadslid sinds 2000. Eerst voor de SP, en vanaf de huidige raadsperiode voor Progressief Ermelo. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. René werkt binnen ‘s Heerenloo als begeleider van mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast is hij op Kwadrant Emaus coach van de cliëntmedezeggenschap en vertrouwenspersoon.
 • Alex Kleijnen (59) is sinds vier jaar actief in de steunfractie van PE. Alex werkt als maatschappelijk werker bij Meerkanten GGZ en is daar tevens lid van de ondernemingsraad. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.
 • Jan Overbeek (63) is momenteel fractievertegenwoordiger van PE en vanuit die functie de afgelopen vier jaar lid geweest van de Rekenkamercommissie en Auditcommissie van de gemeente. Hij is daarnaast onder andere actief in het kerkenwerk en bij de Stichting De Ombudsman. Jan is vader van vier kinderen.

De eerste vijf van de kandidatenlijst
De eerste tien kandidaten van Progressief Ermelo:

 1. Aline Verhoef-Franken
 2. Laurens Klappe
 3. René Arts
 4. Alex Kleijnen
 5. Jan Overbeek
 6. Dirk de Vries Reilingh
 7. Lionel van den Berg
 8. Anneke Knoppert
 9. Annette van der Wel
 10. Harm Steijn