Zijn de plannen van Gemeentebelang in het belang van onze gemeente? – René Arts

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Zijn de plannen van Gemeentebelang in het belang van onze gemeente?

Vorige week presenteerde Gemeentebelang zich als een ferme knaap. De partij presenteerde een ambitieus  plan aan de Ermelose sportclubs. Het plan omvat onder andere twee nieuwe sporthallen, een nieuw zwembad en 120 woningen.  Daarmee trok Gemeentebelang weer wat aandacht en die aandacht is een paar weken voor de verkiezingen altijd welkom.

GB wil Calluna slopen en een nieuw zwembad bouwen op de Zanderij. Dat lijkt me een enorme geldverspilling. Een nieuw zwembad bouwen terwijl je er al eentje hebt.
Verder wil GB woningen bouwen op de plek waar nu Calluna staat. Erg realistisch is dat niet, nu al weer een tijd bekend is dat we van de provincie veel minder mogen gaan bouwen de komende jaren.

Ook de Balverszaal kan wat GB betreft tegen de grond. Hier zou, jawel, ruimte zijn voor 10 huizen.

Als uit de binnenkort te verschijnen sportnota blijkt dat er behoeft is aan sportaccommodaties kiezen wij er voor om eerst te investeren in de bestaande accommodaties.

We zijn benieuwd of GB dit plan ooit nog in de gemeenteraad aan de orde zal stellen. Daar worden tenslotte de beslissingen genomen. Dan zal blijken of het alleen een luchtballonnetje  was of niet.

René Arts