Andere kandidaat-wethouder Progressief Ermelo

geplaatst in: 2010 | 0

Raadslid Aline Verhoef-Franken van Progressief Ermelo heeft haar kandidatuur voor het wethouderschap ingetrokken. Reden hiervoor is dat er zorg was bij andere partijen in de gemeenteraad over mogelijke schijn van belangenverstrengeling tussen een eventueel wethouderschap en het bedrijf van haar echtgenoot in Ermelo.

Deze zorg kwam tijdens gesprekken in de afgelopen week aan de orde. Voorafgaand aan de kandidaatstelling was dit punt binnen de partij Progressief Ermelo besproken. Er waren afspraken gemaakt om mogelijke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen en er was afgesproken om hierin volledig duidelijk en transparant te zijn. Nu blijkt dat dit de zorg onvoldoende wegneemt, heeft Aline Verhoef besloten haar kandidatuur in te trekken.
“Ik betreur het zeer dat ik deze beslissing heb moeten nemen. Maar ik zal me als raadslid blijven inzetten voor Progressief Ermelo en haar kiezers.”, aldus Aline Verhoef.

Raadslid Laurens Klappe is door de partij voorgedragen als kandidaat-wethouder. Hij stond nummer twee op de kandidatenlijst van PE en heeft veertien jaar ervaring als raadslid. Hij werkt momenteel als manager opbouwwerk en sociaal cultureel werk in Ede. Met hem denkt Progressief Ermelo een goede kandidaat voor deelname aan het college van b en w te hebben. Deelname aan het college blijft ook de inzet van de partij, nadat bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw een goed resultaat is behaald en de positie als tweede partij is verstevigd.