Progressief Ermelo maakt kans op pluche

geplaatst in: 2010 | 0

De Stentor dinsdag 16 maart 2010

ERMELO – Het CDA onderhandelt met VVD, ChristenUnie en Progressief Ermelo verder over de vorming van een nieuw college in Ermelo.

Dat betekent in de praktijk dat het CDA één van de twee wethouders waarmee aan de vorige periode werd begonnen inlevert. Daarmee werd ook al rekening gehouden omdat het CDA van zeven naar vijf zetels terugging bij de laatste verkiezingen en daarmee maar net de grootste partij bleef in Ermelo. Progressief Ermelo heeft inmiddels wel een consessie moeten doen. Aline Verhoef-Franken was de eerste kandidaat voor de functie van wethouder.

 

Door de overige partijen werd aangegeven daarmee de nodige moeite te hebben. Gevreesd wordt voor belangenverstrengeling tussen het wethouderschap en het bedrijf van de echtgenoot van Verhoef-Franken. Hoewel Progressief Ermelo zelf die mening niet deelt heeft de lijsttrekker toch besloten haar kandidatuur in te trekken. Door de partij is nu de nummer twee van de lijst Laurens Klappe naar voren geschoven. Die heeft inmiddels al veertien jaar ervaring met het raadslidmaatschap. Hij is werkzaam als opbouwconsulent. Het is niet bekend hoe lang de onderhandelingen in beslag nemen.