Verhoef aan de kant gezet

geplaatst in: 2010 | 0

De Stentor door Paul Hartman woensdag 17 maart 2010

ERMELO – Progressief Ermelo-lijsttrekker Aline Verhoef wordt geen wethouder. Volgens de partijen waarmee Progressief Ermelo de college-onderhandelingen voert, is er sprake van belangenverstrengeling.

Haar echtgenoot is namelijk werkzaam als bouwkundig adviseur in Ermelo.

 

“Hij moet zo nu en dan bouwvergunningen aanvragen”, vertelt Verhoef. “En omdat het college van b en w verantwoordelijk is voor deze vergunningen, zijn de andere partijen bang voor belangenverstrengeling. Natuurlijk wordt hij niet voorgetrokken, maar het kan een verkeerde indruk achterlaten bij de Ermeloër. Althans, dat vinden de andere partijen.”

De progressieven hebben de eis van CDA, ChristenUnie en VVD met tegenzin geaccepteerd. Laurens Klappe is nu naar voren geschoven als vervanger. Natuurlijk was het bestuur van PE op de hoogte van de bedrijfsvoering van de echtgenoot van Verhoef. “Binnen de partij hebben we daar uitvoerig over gesproken. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat de baan van mijn man geen reden was om een ander voor te dragen als wethouder.”

De partijen waarmee momenteel wordt onderhandeld over de vorming van een nieuw college van b en w, kijken daar anders tegenaan. Verhoef vindt het erg jammer dat zij het wethouderschap misloopt. “Ook voor de Ermeloërs die op mij hebben gestemd. Voor de verkiezingen ben ik aangewezen als kandidaat-wethouder. Dat schept toch verwachtingen bij de kiezer.”

Verhoef blijft overigens wel actief in de Ermelose politiek. “Als fractievoorzitter.”

Het einde van de college-onderhandelingen is nog niet in zicht. Verhoef heeft echter het volste vertrouwen in een goede afloop. “We streven nog steeds naar een plek in het college. Vier jaar geleden vielen we buiten de coalitie. Dat willen we niet weer laten gebeuren.”