Nieuw coalitieakkoord: Bezuinigen en investeren

geplaatst in: 2010 | 0

Kontakt, 30 maart 2010, Melissa Hofland

De vier beoogde coalitiepartijen Progressief Ermelo, VVD, CDA en Christen Unie zijn het maandagavond met elkaar eens geworden over een nieuw coalitie-akkoord.

Gistermiddag is de inhoud van dit akkoord verspreid naar alle partijen. De partijen hebben tot donderdagavond de tijd om te reageren. Pas volgende week dinsdag zal de inhoud van dit akkoord naar buiten worden gebracht tijdens de presentatie van het nieuwe college. Wel kan al worden gezegd dat de inhoud voornamelijk zal gaan om een combinatie van bezuinigen en investeren. Ook één speerpunt uit het akkoord is al bekend. Veiligheid staat hoog op het programma van de nieuwe coalitie. Op 8 april vindt de installatie van het nieuwe college plaats. De wethouders voor de nieuwe raadsperiode zijn Laurens Klappe van Progressief Ermelo, Esther Verhagen van de VVD, Ton Nederveen van de ChristenUnie en Jan van den Bosch van het CDA. Klappe heeft een sociale portefeuille met ondermeer WMO, Wijken, Mantelzorg (en vrijwilligers) en jeugd. Verhagen gaat zich onder andere bezig houden met verkeer en vervoer, openbare werken, sport, kunst en cultuur en onderwijs. Nederveen is de komende periode ondermeer belast met financieën en belastingen (en bezuinigingen), recreatie en toerisme, duurzaamheid en milieu. Van den Bosch houdt zich weer bezig met ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en monumentenbeleid. Voorzitter van het college, burgemeester Omta, is belast met de algemene plaatselijke verordening waar onder ondermeer toezicht en handhaving, openbare orde en veiligheid valt.