Nieuw college b en w

geplaatst in: 2010 | 0

door Paul Hartman De Stentor dinsdag 30 maart 2010

ERMELO; – Progressief Ermelo (PE) is terug in het college van burgemeester en wethouders. De andere collegepartijen zijn CDA, VVD en ChristenUnie.

Laurens Klappe wordt wethouder namens PE. Jan van den Bosch (CDA), Tom Nederveen (CU) en Esther Verhagen (VVD) waren al wethouder en behouden hun positie. Over het coalitieakkoord worden nog geen mededelingen gedaan. Wel is duidelijk dat bezuinigingen een grote rol spelen in de overeenkomst.

Het coalitieakkoord is nu voorgelegd aan de oppositiepartijen: Gemeentebelang, SGP en Dorpspartij. Die moeten morgen een reactie geven op de inhoud, waarna de coalitie overgaat tot vaststelling van het akkoord. Dat wordt overigens pas volgende week openbaar gemaakt.

Van den Bosch neemt de portefeuille ruimtelijke ordening voor zijn rekening. Nederveen zal opniwu financiën bemannen. Verhagen krijgt openbare werken en economische zaken. Sociale zaken draagt de VVD-wethouder over aan nieuwkomer Laurens Klappe. Tot 2002 had PE met Dirk de Vries Reilingh ook een wethouder.

Het college wordt in de raadsvergadering op 8 april gepresenteerd.