Geen referenda meer in Ermelo

geplaatst in: 2010 | 0

Het Kontakt, 13 september 2010 Het is niet langer mogelijk om een referendum in Ermelo te houden. De gemeenteraad heeft dat besloten en volgt daarmee het collegeadvies. Die zegt dat een referendum een relatief dure manier is om advies te vragen en dat er voldoende andere manieren zijn om advies in te winnen. Bovendien is in de afgelopen jaren nooit om een referendum gevraagd. “We hadden het idee dat het niet leeft in deze raad”, zei burgemeester Wiert Omta. Alleen Progressief Ermelo en Gemeentebelang Ermelo wilden voorlopig de mogelijkheid voor een referendum in stand houden. Zij wilden dat het voorstel meegenomen zou worden bij de evaluatie van de werkwijze van de raad of bij de besprekingen over burgerparticipatie. Voor de overige partijen was dat niet nodig. Zij vinden dat een referendum niet past binnen het Nederlandse staatsbestel.