Straatmuzikanten

geplaatst in: 2010 | 0

Donderdag 18 november diende de VVD een motie in. Zij willen dat de straatmuzikanten voortaan weer een vergunning moeten hebben om op te treden. Dat waren wij met ze eens. Er komen steeds muzikanten bij die in het algemeen slecht spelen. Ook houden ze zich niet aan de spelregels, zodat ze bijvoorbeeld veel langer dan een half uur op dezelfde plek staan te spelen. De burgemeester deed de toezegging dat begin volgend jaar de regel terugkomt die er eerder is uitgehaald en waardoor toen de overlast ontstaan is. Wij denken dat veel winkeliers en bewoners van het centrum hier blij mee zullen zijn.

De VVD wilde ook de krantenverkopers uit het dorp weren. Het ging dan om de verkopers van Straatnieuws. Hier waren wij (en de meeste andere partijen) het niet mee eens. Het gaat hier nauwelijks om overlast. Verder zou je dan ook de verkoop van de gewone dagbladen en het werven van donateurs voor goede doelen kunnen verbieden. Ook ligt het juridisch lastig om de verkoop van krantjes te verbieden.

De toon van de motie was ook iets waar veel raadsleden over vielen. Er werd met weinig respect over mensen gesproken en de toon was niet erg serieus.