Veiligheid inwoners nodig

geplaatst in: Algemeen | 0

De Stentor, door Wijnand Kooijmans, 7 december 2010

De raadsfractie van Progressief Ermelo (PE) wil zekerheid dat de veiligheid van de inwoners van Ermelo in de toekomst blijft gewaarborgd wanneer er straks meer treinen rijden tussen Harderwijk en Amersfoort. In vragen aan het college van burgemeester en wethouder stelt J. Overbeek namens PE dat zijn partij blij is met de geplande uitbreiding van het openbaar vervoer door de komst van het Randstadspoor.

Maar de partij maakt zich ook zorgen over de veiligheid van de inwoners. Mede naar aanleiding van uitspraken van burgemeester Wiert Omta vorige week in de Stentor. Hierin gaf Omta aan dat de komst van het Randstadspoor grote consequenties heeft voor hulpdiensten en inwoners.

PE vreest dat, doordat de bomen vaker gesloten zijn, hulpdiensten als ambulance, huisartsen, brandweer en politie straks meer tijd nodig hebben om de plaats van bestemming te bereiken.

Gewezen wordt op de plannen van de gemeente Harderwijk een tunnel aan te leggen onder het NS-station met behulp van subsidie van andere overheden.

Om deze reden wil PE weten of ook het Ermelose college plannen heeft sommige spoorwegovergangen aan te passen door de aanleg van een (fiets)tunnel of -brug. En of hiervoor al aanvragen zijn gedaan bij anderen voor financiële ondersteuning. De partij vreest dat anders de afwachtende houding van Ermelo maakt dat straks alle beschikbare geldpotjes leeg zijn.