Verantwoordelijk nemen en keuzes maken – René Arts

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Als raadslid van Progressief Ermelo maak ik deel uit van de coalitie. Even wennen, nadat ik vanaf oktober 2000 raadslid was vanuit de oppositie. Er is nu sprake van een andere verantwoordelijkheid, want ook als lid van de oppositie voelde ik mij verantwoordelijk voor een goed beleid. Het is wel zo dat je nu een grotere invloed kunt hebben op het bestuur. Dat is mooi. Aan de andere kant is het geen tijd om allerlei leuke plannen door te zetten. We hebben genoeg mooie plannen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en fietspaden, om maar wat te noemen. We staan als gemeente echter voor een grote bezuinigingsopdracht. Overigens voel ik hier wel weer de grote verantwoordelijkheid, om met minder geld toch de goede dingen te blijven doen. En om te bekijken of we zaken anders kunnen organiseren. Door samenwerking tussen organisaties kan men wellicht kosten besparen en is minder subsidie van de gemeente misschien mogelijk. We staan voor een andere grote uitdaging. Er wordt gewerkt aan een structuurvisie, een visie op Ermelo voor een langere periode. Ik hoop dat vele burgers en organisaties meepraten over deze visie. Hoe vindt u dat Ermelo er in 2020 uit moet zien? Laat uw mening horen. En kijk of de reacties van diverse partijen u tevreden stemmen. In 2014 zijn er tenslotte weer verkiezingen.