Ermeloër: handen af van armen en ouderen

geplaatst in: Algemeen | 0

De Stentor, 5 april 2011 – Als het aan de Ermeloër ligt, dan wordt er niet bezuinigd op armoedebeleid en zorg voor ouderen en gehandicapten.

Dat blijkt uit een enquête die Progressief Ermelo (PE) afgelopen zaterdag heeft gehouden onder de inwoners van Ermelo.

De bouw van een nieuwe parkeergarage in het centrum kan op weinig steun rekenen van de Ermeloërs. Onderhoud van groen in het dorp en het energie- en klimaatbeleid waren wel populair onder de deelnemers. Onderhoud van wegen, sport, cultuur en de schaapskooi konden ook op de steun van de Ermeloër rekenen.

Ook de woningbouw blijft de gemoederen bezighouden. Ermeloërs maken zich zorgen over de grote projecten die hun gemeente in gang heeft gezet. Tegelijkertijd laken zij het gebrek aan starterswoningen in het dorp.

Het leefbaar en aantrekkelijk houden van het dorp was een opmerking die deelnemers ook veelvuldig lieten vallen. Volgens de geënquêteerden doet de gemeente dat door het groene karakter zoveel mogelijk in stand te houden en aandacht te blijven hebben voor cultuur.

PE hield de enquête afgelopen zaterdag op het Pauwenplein.