En dat vind ik – Alex Kleijnen

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Als u deze column leest zitten we alweer halverwege juni. De zomervakantie komt eraan !

Maar voor het zover is, moet er nog het een en ander gebeuren. De gemeenteraad is in gestrekte draf of beter gezegd met een lange eindsprint bezig. Ik zit nu zo’n anderhalf jaar in de raad en verbaas me over de stapeling aan agendapunten welke nu nog onder de (voorzitters)hamer moeten komen. Sommige raadsleden vertellen me dat dit ieder jaar zo het geval is. Anderen zeggen dat het dit jaar wel uitzonderlijk is.

Voor de fractie van Progressief Ermelo ben ik woordvoeder over de sociale onderwerpen.

Op dit terrein gaat er binnenkort gesproken worden over de nieuwbouw van basisschool Arendshorst, de Sociale Dienst Veluwerand en de muziekschool. Op andere beleidsterreinen wordt er nog vergadert over de structuurvisie (hoe willen we dat Ermelo er in de toekomst uitziet) het klimaatuitvoeringsprogramma, de kadernota en -als uitsmijter- het niet te vermijden bezuinigingspakket. Daar zit iedereen toch wel wat bevreesd tegen aan te kijken. Of het allemaal goed gaat uitpakken ? Nee, natuurlijk niet, bezuinigen doet zeer. Er zullen teleurstellingen zijn.

Een opsteker bij deze zorgen kan ik wel melden: het ziet er serieus naar uit dat de minima worden ontzien en het armoedebeleid overeind blijft. Dat is een goede zaak. “En dat vind ik”.