Nieuw veld blijft uit

geplaatst in: Algemeen | 0

De Stentor, 4 juni 2011 Korfbalvereniging KC Ermelo moet het voorlopig stellen zonder kunstgrasveld. Het Ermelose college van b en w vindt dat de korfbalclub te weinig leden heeft om in aanmerking te komen voor subsidie. Hoewel enkele gemeenteraadsfracties vinden dat deze regel wat hen betreft mag worden verruimd, stemden zij woensdag toch in met de sportaccommodatienota die het lot van de korfballers bezegelt.

Om in aanmerking te komen voor gemeentelijke subsidie moet een sportvereniging minimaal honderd leden tellen. Met een ledenaantal van om en nabij de zestig, voldoet KC Ermelo dus niet aan de gestelde eis. Verschillende fracties bleken flink in de maag te zitten met dit gegeven. “Kunnen we het recht op subsidie niet koppelen aan het maatschappelijke belang van de club?” vroeg Aline Verhoef, fractievoorzitter van Progressief Ermelo. Wethouder Esther Verhagen raadde dit af. “Als de club in aanmerking wil komen voor subsidie, dan zal zij meer leden moeten werven.”

Ermelo is de komende jaren ongeveer 1,8 miljoen euro kwijt aan de renovatie en uitbreiding van verschillende sportparken. In de periode tot 2015 moeten vier sportparken onder handen worden genomen. Dat staat te lezen in de Ermelose sportaccommodatienota, die afgelopen woensdag is goedgekeurd door de Ermelose gemeenteraad.

Vooral FC Horst krijgt een flinke steun in de rug van de gemeente. De voetbalvereniging krijgt een extra natuurgrasveld. Daarnaast wordt een van de bestaande speelvelden omgebouwd tot een kunstgrasveld.

Volgens de sportaccommodatienota zijn de ingrepen hard nodig. Uit voor-onderzoek is gebleken dat de FC Horst een dringend tekort heeft aan velden. De verwachting is namelijk dat het ledenaantal de komende jaren door blijft groeien. Om alle nieuwe voetballers te kunnen faciliteren, heeft de club vijf volwaardige wedstrijdvelden nodig, twee meer dan nu. Het sportpark van FC Horst is echter te klein om nog twee extra velden aan te leggen. Om die reden is gekozen voor kunst-, in plaats van natuurgras. Kunstgrasvelden kunnen namelijk intensiever worden gebruikt. Het gemis van een vijfde veld moet daarmee worden opgevangen. Daarnaast krijgt FC Horst twee nieuwe kleedkamers en wordt het parkeerterrein uitgebreid.

Ook korfbalvereniging Dindoa krijgt hulp. Uit de zak van de gemeente Ermelo worden zes nieuwe kleedkamers gebouwd. De korfballers hebben recentelijk uit eigen zak de aanleg van een kunstgrasveld bekostigd. Zij hoopten dat de gemeente met terugwerkende kracht alsnog op wilde draaien voor de kosten van deze investering. Daar voelde het gemeentebestuur echter niets voor. “Met pijn in mijn hart moeten wij het verzoek weigeren”, zei Aline Verhoef, fractievoorzitter van Progressief Ermelo, woensdag tijdens de raadsvergadering. “Er zijn geen afspraken gemaakt tussen de gemeente en Dindoa over het kunstgrasveld. We vinden het prijzenswaardig dat de club zelfstandig actie heeft ondernomen, maar we zien geen reden garant te staan voor de gemaakte kosten.” De andere fracties sloten zich hierbij aan.