Verkeer en vervoer: Tevredenheid, wel knelpunten

geplaatst in: 2011 | 0

Enkele tientallen mensen gingen zaterdag 11 juni op het Pauwenplein in gesprek met raadsleden van Progressief Ermelo over verkeer en vervoer. In het algemeen was er tevredenheid over het verkeer en vervoer in Ermelo. Inwoners benoemden daarbij wel een aantal knelpunten.

Genoemde knelpunten zijn bijvoorbeeld het (vracht)verkeer rondom en op Kerkdennen, de kruising Hamburgerweg – Dirk Staalweg, het kruispunt bij Albert Heijn en de Groeneweg. Het aantal drempels en de effectiviteit daarvan en de 30 km-zones waren ook vaak onderwerp van gesprek. Er waren hierop zowel heel tevreden als heel ontevreden reacties. Ook over de fietspaden en fietsstroken waren de meningen verdeeld. De fietspaden in bijvoorbeeld de bossen worden erg gewaardeerd. De fietsstroken worden wel als een verbetering gezien, maar door het drukke autoverkeer bieden deze maar een gedeeltelijke oplossing. Ook het openbaar vervoer kwam aan bod. De trein wordt positief gewaardeerd, de bus en de regiotaxi minder. Tevredenheid is er over het wandelgebied in het centrum, de parkeergelegenheid en de rotondes.

De gemeente is bezig het Verkeers- en Vervoersplan te actualiseren. De raadsleden van PE gebruiken de uitkomsten van de gesprekken om hun mening daarover te vormen.