Vragen rond verhuizen bewoners Rehoboth

geplaatst in: Algemeen | 0

De Stentor, door Wijnand Kooijmans, 1 februari 2012 – Onder bewoners en familieleden van zorgcentrum Rehoboth in Ermelo is onrust ontstaan. Aanleiding is dat de bewoners eerst tijdelijk naar het naast gelegen zorgcentrum De Dillenburg moeten verhuizen en in een later stadium dan weer naar een nieuw onderkomen. Met de verhuizing van de bewoners van Rehoboth naar de Dillenburg is een begin gemaakt.
Dit laatste centrum wordt in 2014 gesloten, zo heeft de Raad van Bestuur van de stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe laten weten.

De fractie van Progressief Ermelo in de gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen. Gevraagd wordt of het college van burgemeester en wethouders op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen.

Maar ook of het aanvaardbaar wordt gevonden dat de huidige bewoners vanRehoboth in een tijdbestek van anderhalf tot twee jaar twee keer moeten verhuizen. Ook vraagt de fractie zich af of er een opnamestop is ingevoerd voor beide huizen. Dat heeft tot gevolg dat ouderen in Ermelo met een indicatie voor een zorgcentrum niet meer in de eigen gemeente terecht kunnen. Progressief Ermelo vindt zo’n ontwikkeling hoogst ongewenst.