Afscheidsspeech voor Aline Verhoef-Franken

geplaatst in: 2012, Algemeen | 0

door René Arts – Lang nagedacht wat ik vanavond bij dit agendapunt ga zeggen. Normaal kost me dat niet altijd zoveel moeite, maar dit is toch iets anders. Hier staat een persoon centraal, in plaats van een inhoudelijk onderwerp waar je je mening over geeft. En een kritische benadering is hier ook niet op zijn plaats. Daarvoor had ik trouwens ook niet willen kiezen vanavond.

 

 

10 jaar in de Raad

Dat is een mooi rond getal en best een lange periode, maar als dat alles was, was ik toch snel uitgepraat.

 

Je had namelijk ook een specifieke en belangrijke, invloedrijke rol.

Lid van de agendacommissie, voorzitter van een meningvormende vergadering (zo heette dat toen).

Ook was je bij de debatten in de Raad altijd prominent aanwezig met je inbreng. Met name ten aanzien van procedurele zaken was je echt een specialist binnen de Raad en binnen PE.

Waarschijnlijk ook door je reguliere baan bij de griffie van Amersfoort.

 

Je was ook een harde werker en altijd bereid om mede raadsleden advies te geven. Ook investeerde je veel in goede relaties binnen Raad en fractie. Jedurfde anderen te corrigeren, maar deed dat op een prettige, niet aanvallende manier.

 

Kortom, het zijn niet alleen de 10 jaar ervaring waarom we je zullen missen.

 

Een andere vraag is ofhetgeen ik noemde nog meer concrete resultaten heeft opgeleverd.

Het is natuurlijk altijd lastig alle successen aan één persoon toe te schrijven,

Maar…

Onder jouw aanvoering is PE gegroeid van twee naar vier zetels. En bij de laatst gehoudenverkiezingen haalden wij weer vier zetels. In die tijd zijn wij deel gaan nemen aan het College.

 

Ik denk en hoop dat je ook zelf met enige tevredenheid terug kunt blikken op je raadslidmaatschap. Daarvoor zijn redenen genoeg te bedenken.

 

Natuurlijk eindig ik met jou het allerbeste te wensen. En als je nog eens zin (en vooral ook tijd) hebt in een comeback; er valt altijd over te praten………………..