Accommodaties in Ermelo hoeven niet groot en duur, als het maar degelijk is

geplaatst in: 2012, Algemeen | 0

door Alex Kleijnen – Ook Ermelo moet (nog steeds) bezuinigen. Een van de manieren waarop is in het slimmer omgaan met haar accommodaties. Hierbij moet u denken aan de gebouwen en faciliteiten op het terrein van zorg, welzijn en cultuur. Kan de benutting efficiënter, meer kostendekkend. Wat kan minder/beter?

Afgelopen zaterdag peilde de fractie van Progressief Ermelo alvast de meningen in het dorp.

Allerlei onderwerpen passeerden de revue; van de sportvelden (die er mooi bijliggen) tot de buitenschoolse kinderopvang, Balverssportzaal en De Leemkuul. Daarbij mag gezegd; merendeel van de geïnterviewden is redelijk tevreden over wat er allemaal is in het dorp.. En dat hoeft niet duur en mooi, als het maar degelijk is. Natuurlijk moet het wel renderen, moet er voldoende vraag zijn. De Leemkuul is wel een zorgenkindje, anderzijds; wijk West heeft toch een activiteiten- en welzijnssteunpunt nodig!

Positieve geluiden waren er ook over het plan om op het raadhuisplein voorzieningen te clusteren. (Pinel, volksuniversiteit Het Palet, bibliotheek, muziekschool, theaterzaal De Dialoog) Het samen gebruik maken van de ruimten kan een besparing opleveren, zeker bij gezamenlijke leiding en programmering. Veel gehoorde opmerking; jongerencentrum Plaza beslist handhaven!. Andere impressies: Basisscholen die te lang te weinig leerlingen hebben, zouden aansluiting moeten zoeken bij andere scholen. Scheelt de gemeente straks nieuwbouwkosten. Goede breedte-sportvoorzieningen prima maar voor topsportfaciliteiten hebben we Papendal. Zwembad hoeft niet luxe, baantjes trekken en de mogelijkheid van het volgen van zwemles is voldoende.