Afscheid raadslid Overbeek

geplaatst in: Algemeen | 0

Het Kontakt, door Melissa Hofland, 27 april 2012 – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag werd afscheid genomen van raadslid Jan Overbeek van Progressief Ermelo (PE) .

,,We nemen afscheid van een rustige persoon die goed kan luisteren en dan zijn inbreng weloverwogen brengt”, complimenteerde voorzitter van de raadsvergadering André Baars, ,,mooi vond ik zijn vragende vorm waarin hij in eerste instantie zijn inbreng bracht. Openstaand voor andere gedachten en dan samen tot een mening komen. Heel mooi. Op deze respectabele leeftijd mag hij het wel eens rustiger aan gaan doen,” aldus Baars.
Overbeek was vanaf 2006 werkzaam als fractievertegenwoordiger voor Progressief Ermelo. In die functie was hij toen ook lid van de rekenkamercommissie en de auditcommissie. De laatste twee jaar was hij raadslid voor de PE.

Installatie
Eveneens werden tijdens de raadsvergadering twee installaties verricht. Dirk de Vries Reilingh neemt het stokje over van Overbeek. Hij is geen onbekende. Hij was al twee jaar raadslid en zes jaar wethouder in Ermelo. Bea van ‘t Hul werd geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger van de PE. Zij was eerder een periode lid van de steunfractie. Van ‘t Hul zal zich gaan inzetten voor de commissie openbare werken & sport en de commissie samenleving.