Leuk? – René Arts

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Al vanaf het jaar 2000 maak ik deel uit van de gemeenteraad van Ermelo. Vanaf 1 maart als fractievoorzitter van Progressief Ermelo. In vorige columns schreef ik al over allerlei nieuwe onderwerpen waar de gemeente zich mee bezig moet gaan houden en over de bezuinigingen die op ons afkomen. Hierdoor vraagt u zich misschien af waarom het leuk is om deel uit te maken van de gemeenteraad. En ik geef toe, ook ik vind lang niet alles leuk.

Ik zal proberen uit te leggen waarom het voor mij persoonlijk nog steeds de moeite waard is.
Je hebt veel contacten met burgers en allerlei organisaties, waar je zelf ook van leert.
Heel veel zaken kom je snel te weten en je kunt dan je mening geven en invloed uitoefenen. De samenwerking binnen een fractie geeft voldoening. Het werk is voor mij nooit lang saai, al weet ik dat mensen dat vaak wel denken.

Wilt u meer weten over de lokale politiek en wat het is om raadslid te zijn, ik ben bereid in gesprek te gaan. En over 2 jaar zijn er weer verkiezingen…