Inkomenstoets

geplaatst in: Algemeen | 0

Ermelo’s Weekblad, 9 mei 2012 – Progressief Ermelo (PE) steunt het college van burgemeester en wethouders steunen indien deze de voorbereidingen voor de Wet werk en bijstand (WWB) zou opschorten. Dat schrijft PE in een brief aan het college. “Zoals bekend is er nieuwe regelgeving betreffende de WWB. Nieuw is met name de invoering van de huishoudinkomenstoets.” PE is er geen voorstander van. “Het veroorzaakt ons inziens negatieve gevolgen. Denk aan inwonende mantelzorgers. Denk aan jong volwassenen met een eigen inkomen of studiebeurs. Uit de landelijke media hebben we nu vernomen dat door de val van het kabinet, de vier grote steden hun voorbereiding ter zake hebben opgeschort. Inmiddels hebben we ook begrepen dat Amersfoort en Zwolle zulks overwegen. De gelegenheidscoalitie in de Tweede Kamer die thans de begroting voor ‘Brussel’ heeft klaargemaakt wil ook van deze inkomenstoets af.” PE vraagt zich af wat het college met de kwestie aanvangt.