En dat vind ik! – Dirk de Vries Reilingh

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Sinds een maand zit ik (opnieuw) voor Progressief Ermelo in de gemeenteraad. Als lid van de commissie Openbare Werken werd ik meteen geconfronteerd met een zwaar onderwerp, namelijk de voorgestelde rotonde bij de Margrietschool. Het betreft niet een doorsnee rotonde, want het gaat hier om een bijzondere verkeerssituatie: de combinatie van fietsende basisscholieren en zwaar vrachtverkeer. Nu de nieuwbouw van de school gereed is gekomen, moet het kruispunt zo veilig mogelijk gemaakt worden. Maar wat is hiervoor de beste oplossing? Hoe moet je het kruispunt inrichten om maximale bescherming te bieden aan de schoolkinderen?Die vraag heeft mij behoorlijk beziggehouden. Er zijn diverse oplossingen genoemd, maar de verkeersdeskundigen kijken daar elk op hun beurt heel verschillend tegenaan. Het zou daarom goed zijn als we nog even de tijd nemen om daar goed over na te denken. En misschien is het mogelijk om wat voorlopige voorzieningen te
treffen om de verkeersveiligheid alvast te verbeteren, zoals zebrapaden.

Voor mij en voor PE staat als een paal boven water, dat de veiligheid van schoolgaande kinderen absolute prioriteit heeft bij de afweging tegen eventuele belangen van andere verkeersdeelnemers.
Overigens geldt ook in andere situaties dat de zwakkere verkeersdeelnemers bijzondere
bescherming verdienen.