Motie ChristenUnie over minder raadsleden

geplaatst in: 2013, Algemeen | 0

In de raadsvergadering van donderdag  28 februari  kwam de CU met een motie. Zij waren het niet eens met het terugbrengen van het aantal gemeenteraadsleden, in Ermelo van 21 naar 19 leden. PE heeft die motie niet gesteund.

Als PE denken wij niet dat de gemeenteraad aanzienlijk in kwaliteit zal inboeten, alleen omdat er twee van de 21 raadsleden minder komen. Bovendien kun je jezelf als raadslid ook laten ondersteunen door niet-raadsleden.

Verder zouden raadsleden zich minder met details, maar  meer met grote lijnen bezig kunnen houden.

Bovendien vragen wij de maatschappij en de ambtenaren ook om hun werk met minder mensen en middelen te doen. Het is dan niet het moment om als gemeenteraad te roepen dat het niet met iets minder mensen kan. Dit ondanks het feit dat er veel meer taken op de gemeente afkomen.