De paden op, de lanen in?

geplaatst in: 2013, Algemeen | 0

In de laatste raadsvergadering is met de kleinst mogelijke meerderheid besloten om de goedkoopste variant te kiezen om de toegang tot de lanen bij de Harderwijkerweg te reconstrueren.

Daarbij is besloten om het inrijden vanaf de Harderwijkerweg  uitsluitend tegen te gaan  door middel van verbodsborden. Progressief Ermelo vindt dit een heel onverstandige keuze. Het college van B&W heeft  de verwachting uitgesproken dat dit verbod niet handhaafbaar zal blijken te zijn. Wij delen die mening. Daarmee kan een heel gevaarlijke situatie voor de fietsers langs de Harderwijkerweg ontstaan.
Wij vinden dat bij alle reconstructies  de veiligheid in het verkeer voorop moet blijven staan. Een goedkope variant, waarvan de veiligheid niet gegarandeerd is, vinden wij niet verantwoord. De nu gekozen oplossing is, volgens ons, ook in strijd met de uitgangspunten van Duurzaam Veilig, waar de hele raad indertijd voor heeft gekozen.